Pulled pork – ett mustigt långkok
4 portioner
Ingredienser:
ca 1 kg picnicbog från Edgården
2 st gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 st röd färsk chili eller torkade flakes
1 msk rökt paprikapulver
flingsalt
grovkrossad svartpeppar
1 msk olivolja
ca 2,5 dl barbecuesås
1 flaska (33 – 35 cl) Pale Ale öl
1 1/2 msk oxfond
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Skala och hacka lök och vitlök grovt.
3. Dela, kärna ur och skär chilin i bitar.
4. Dela karrén på längden. Gnid in köttet rikligt med salt och peppar.
5. Bryn på alla sidor i olivoljan tillsammans med lök, vitlök och chili i en gjutjärnsgryta med lock.
6. Häll på barbecuesås, vatten och fond.
7. Koka upp på spisen, lägg på locket och sätt in grytan i ugnen ca 5 timmar.
Dra isär köttet och servera med rotfrukter.