Tack för din hjälp

Gott Nytt År!  
och tack för din hjälp till en bättre värld!

Att bidra till en bättre värld kan man göra på så många olika sätt.
Att visa andra människor omtanke och respekt är kanske det allra viktigaste!  och det hoppas och tror vi att du gör.
Att handla lokalt, för miljön, djurens välfärd och arbetstillfällen är ett annat.
Ett tredje kan vara att ge en gåva till en biståndsorganisation som arbetar med att hjälpa andra från ett liv i fattigdom.  De två senare bidrar du till genom att du handlar Stor eller Liten påse med kött från Edgården av Grisbilen.

Vi har gjort årsavstämningen över hur många påsar med griskött som vi har sålt och är glada att vi för 2016 betalat in drygt 8000 kr till biståndsorganisationen WeEffect.
Det är en bra början för vårt första år på marknaden tycker vi.

Du som vår kund av Stor eller Liten påse bidrar med 1 kr per kg till att hjälpa människor som lever i fattigdom till ett bättre liv.

WeEffect ger Jordbrukare i 24 av världens fattigaste länder hjälp till självhjälp genom rådgivning och kunskap om bättre odlingsmodeller, hjälp att spara och låna pengar och hjälp med affärsutveckling.
Resultatet blir mat på bordet, bättre inkomst av skörden och genom att det organiserar sig även en röst i samhället. Det tror vi är det absolut bästa sättet att hjälpa människor ut ur fattigdom.
Det känns även bra för oss att få hjälpa en kollega att utveckla sin produktion och sitt levnadsförhållande så att de kan bo kvar på det ställe som det kallar sitt hem.
Det finns en till viktig aspekt också, som Skellefteåfödda Astrid Hedman berättar om i Artikeln i Norran, se länk.
Klimatförändringar.  Vi märker av det här i Norrland/ Sverige men de som upplever det mest är de som bor i fattiga länder i bl.a Afrika.
Även om den största klimatpåverkan sker på grund av det liv vi lever i västvärlden så finns det många saker som går att göra annorlunda även i de fattiga länderna som är hårt drabbade av torka och uteblivna regnperioden för att få bättre skördar.

Det handlar om att kunna odla mer diversifierat, välja olika sorters grödor, samodla med trädplantering för att skugga och binda jord. Att spara av regnvatten till torrperioder och många fler saker.

Läs gärna den intressanta artikeln om Astrids arbete i Uganda

http://norran.se/livsstil/klimathotet-skelleftefodda-astrid-hjalper-bonderna-i-uganda-att-overleva-721105

Och vill du veta ännu mer om WeEffects arbete så gå in på deras hemsida:

www.weeffect.se

Med önskan om ett underbart år med god mat och andra goda gärningar!

Vi ses!