Medaljer till Edgården på SM i Mathantverk!

Nu är vi hemma igen efter ett par fantastiska och givande dagar i Åre där vi har varit på Saerimner, ett idé- och kunskapsforum för mathantverkare. Där deltog vi på flera olika seminarier. Vi lyssnade bl.a på Carlo Petrini, slowfoods grundare som pratade om utvecklingen inom livsmedelsproduktion som under lång tid utvecklats att bli mer storskalig, att vi i och med det tappat sammanhanget mellan matproduktion, miljö och landsbygdens utveckling. Ett av budskapen från Carlos var att han ville att vi alla skulle sluta vara konsumenter, utan istället handla på den lokala marknaden av lokala bönder och  och bli en medproducent.

I samband med Saerimner ordnades SM i Mathantverk.  Där vann Edgården Guld och brons i kategorin för värmebehandlade korvar.
Guldet vann vi med Tomek Grillkorv som fick motiveringen ” En harmonisk och ärlig korv, där man kan identifiera alla ingredienser. En hantverksmässigt perfekt produkt från kötthantering till rökning.”
Bronset fick vi för Prinskorven med motiveringen ” Eine gute prinskorv, säger Juryns ordförande. En god vardagskorv! ”
Vi är väldigt glada och stolta och mycket motiverade till att fortsätta producera fina lokala charkprodukter till er.

Vi kommer inom kort att lägga ut våra julpåsar för beställning i dom kommer bl.a den prisbelönta prinskorven att finnas med.  Så håll utkik här på hemsidan.