Bellas smarriga Pulled Pork

Pulled pork – ett mustigt långkok

4 portioner

Ingredienser:
ca 1 kg fläskkarré från Edgården
2 st gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 st röd färsk chili eller torkade flakes
1 msk rökt paprikapulver
flingsalt
grovkrossad svartpeppar
1 msk olivolja
ca 2,5 dl barbecuesås
1 flaska (33 – 35 cl) Pale Ale öl
1 1/2 msk oxfond

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 125 grader.

2. Skala och hacka lök och vitlök grovt.

3. Dela, kärna ur och skär chilin i bitar.

4. Dela karrén på längden. Gnid in köttet rikligt med salt och peppar.

5. Bryn på alla sidor i olivoljan tillsammans med lök, vitlök och chili i en gjutjärnsgryta med lock.

6. Häll på barbecuesås, vatten och fond.

7. Koka upp på spisen, lägg på locket och sätt in grytan i ugnen ca 5 timmar.

Dra isär köttet och servera med rotfrukter.